Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Undergöraren



Han kom med häst och vagn
En Fredags eftermiddag

Till värdshuset.bjöd på
Kvällen med ett ljuselds
Spektakel av olika
kemikalier

Fick en duva i glaskupa
att skrumpna ihop och
Dö men med inrusande
Luft att strax kvickna till
igen och kuttra full av liv

Visa stora trollkonster
Med sprakande magisk
elektricitet

Fick en sömnig Höna att
spralligt dansa Can-can

varje gång för glatta livet
när strömmen i hemlighet
slogs på och av. ..O la' la'.


Och sedan berättelser
om
Värdsliga händelser

Som inträffat runtom kring
på det spännande jordklotet.

Att Napoleon avlidit för
två månader sen långt
Ut på en avlägsen Ö

På natten fick Undergöraren
sova med Värdshusvärdens
oroliga dotter och naturligtvis

Dyrt och heligt lova att inget
Förtälja


Och
Sen när drängen stod där på
Gödselstacken Måndagmorgon.

Med solens strålar
stickandes i ögonen

Så tänkte han att se det där
var ena riktiga underverk

Man varit åskådare till, med
den mystiske undergöraren
Klädd i sidengrön stormhatt

Nu var det bara att överleva
Vardagen igen till nästa gång






Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-26 15:09



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Undergöraren kan varit den tidens internet

duvan, hönan och den oroliga dottern finns ännu

mysfaktorn var dock större förr via tv och textform

mycket är sig mycket likt solens under
2018-08-27

  Kungskobran VIP
Mustig härlig berättelse om hur det var innan våra kommunikations medel
2018-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP