Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Vi hörs/syns kanske framgent.


Adjöken
Yxan, skogen, skaren… valmöjligheterna är många, för många. I bästa fall skall de sträcka sig till två; vi är inte konstruerade för att bemästra att välja bland för många alternativ. Kniv eller kuk, svårare än så behöver det inte vara. Men det är det, ty Han vill annat, och då är det bara att foga sig; räta på ryggen, kamma till luggen, strama upp skjortan, rätta till smajlet och tvinga det påklistrade leendet att nå de ögon som sett alldeles för mycket.

 

 

Vi kunde ha sprungit, hasat oss fram, dräpt strimman av sol och förnekat dagen… men icke. Kanske i diktens och sagans land, där Han inte regerar. Aska, betong, sot, avgaser, humanspillning i Ed Hardy-hoodies, bling-bling-mobiler som kräks Milli Vanilli-melodier, härsken sushi på nakna öststatsbrudar – ätande av feta direktörer, med än fetare portmonnäer… det är ingen idé att käfta och tjata, Han vet hur man mördar genom tristess och stress; garvade metoder, skurna i en torr hjärnbark som vet bättre än att knuffa ut någon på spåret, fylla nålen och skjuta upp, tömma pillerburken… ”Jävla dramaqueers!”, fnyser Han.

 

 

När i går blir i morgon och grönt blir grått skall vi bära damoklessvärdet med samma stolthet som den otrogne mannen som just blivit påkommen av hustrun, när han idkat älskog i äktenskapssängen med sin älskarinna… Samma urkraft som det övergivna spädbarn som jämrar sig över den frånvarande moder som aldrig bad om att finna sig i grossess, och hellre diar den där förtrollande glaspipan än själv låter sig få utsugna hängpattar. Inget kan således stoppa oss… Nästan inget, bara Han.

 

 

 

Fotfolkets dröm, att inte märkas, att inte tilltalas, att vara det tysta drevet i det stora kugghjulet där Han bestämmer… Gud förbjude att höja rösten… Höj insatsen! Sälj allt! Satsa allt på Svart! Det blir hursomhelst kulan som avgör, antingen vinner du, eller så tar du kulan för pannan. Lungmos, sylta, barkbröd. Vi tultar i väg, köldskadade teckningar av falska årstider, som Han skissat upp, bländar vår dimsyn… det är dagen då allting hände. Det var dagen då inget blev av - flera gånger om... Men repet är krafitgt, liksom trädgrenen.

 

 

 
Övriga genrer av Judas Ekholm VIP
Läst 395 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-08-26 23:19Bookmark and Share


  Jenny Leine VIP
Som en kula rakt igenom hjärnan och hjärtat! Ditt skrivande är starkare än någonsin.
2018-09-01

  Hopplös själ VIP
Spännande och mycket tydligt!
Jag lever inte i samma värld som dig!
Det blir helt uppenbart när jag läser de starka orden och känslorna!
Det är inte alla som kan skriva på det sättet.
Själv är jag mer en stilksam och sorgsen man.
Detta innebär att om jag försöker skriva något så laddat så blir det bara ett litet poff som går upp i rök!
Jag har ibland funderat på just det att en del tycker att denna sorts poesi/skrift är det enda sanna och tror att de som verkligen känner allt detta naturligtvis inte berörs av en stilla sorgsen bris t.ex!
Behövs dock forum som detta för att alla former ska få plats!
Jag vet att jag aldrig kommer skriva sprängstoff som applåderas och kommenteras av många men nöjer mig med mitt sinnelag och utgår från det!
Ledsen men det blev den reaktion jag fick när jag läste din mycket starka text som jag uppfattar som en levnadsbeskrivning på sätt och vis!
2018-09-01

    ej medlem längre
Föredrar dynamit, snabbt, smärtfritt och skiten försvinner snabbt.
2018-09-01

  petter rost VIP
Ajajajjj... en kraftfull detonation när du släpper ut ditt oefterhärmliga språk. Och jag älskar Johanna L:s ord till dig och din dikt här nedan – hon har sannerligen greppat krevaden!
2018-08-30

  Börje Larsson VIP
Starka känslor kräver starka ord. När det förmedlas på ett språk som flyter så pass bra som ditt kan resultatet bara bli; djävligt bra!
2018-08-30

  Johanna L. VIP
Jag fullkomligt älskar det. Det är grymt bra, det är bokmärke och ännu ett ångesthål att fylla. Det är fan sankmark också, jag sjunker inte ensam.
2018-08-27

  himlens hemlighet VIP
Meningslösheten äter upp både läsaren och texten. Inte i brist på alternativ utan i kvävningen av det motsatta. Nu går det fan under! Stark pryl! Tack!
2018-08-27

  henke_r VIP
Sällsynt att man stöter på sådan här bra och insiktsfull diktning. Bokmärke och ett hundratal omläsningar lär det bli!
2018-08-27

  Fulbergarn VIP
Svårsmält, men jag lär mig nåt, så det behöver tuggas fler gånger. Damoklessvärdet sånt man inte hade en aning om innan
2018-08-27

    Sefarge VIP
Genom det hårdkrakylerde skalet
Lever stor livsinsikt o visdoms sorg.
Svårsmält att noggrant intas o idisslas
Men trots detta motstånd
Helt mästerligt diktat!!

2018-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP