Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag skulle vilja vackert skriva

Jag skulle vilja vackert skriva
Om dansande älvor på sommaräng
som snurrar runt i gungande blom
Om prinsessa och sju dvärgars refräng
trallandes glatt ur klingande gom
Om jultomten hans nissar och renar
som till barnen presenter bär ut
Om barndomens lek i trädens grenar
lyckliga skratt och upprymda tjut

Men ängen den ruttnade
och älvorna har flytt
Prinsessan blev våldtagen
av de sju knarkande dvärgarna
Tomten han söp ihjäl sig
och renarna åts upp
Träden höggs ned till brasved
och skratten dog med stryk

Jag skulle vilja vackert skriva
Om min ungdoms heta förälskelse
min flamma som jag på stranden fann
Om hjärtats brand och våran lidelse
hoppfull och stark som allt övervann
Om stort bröllop i forntida kyrka
till min kära nu för alltid min
Om hur vi familjen ville styrka
med tultande barn i rosigt skinn

Men hennes kärlek den dog
och hjärtat frös till is
Lågan släcktes av lögner
och otrohet klev på
Kyrkan den brände jag ned
och kastade min ring
Barn fick hon i alla fall
och nån annan blev stolt

Jag skulle vilja vackert skriva
Om hur allting ordnade sig till slut
ty det sägs finnas mening i allt
Om hon som finns bakom nästa husknut
och känslor för henne tusenfalt
Om en lysande framtid för oss två
fylld av värme och glädje och hopp
Om våran underbara värld ändå
och hur solen äntligen gick opp

Men allt känns så meningslöst
och slutet är nu här
Ingen kommer älska mig
och tomheten skriker
Jag tar till flaskan ensam
och skålar djävulen
Han viskar så fina ord
och jag gör sällskap ned

Jag skulle vilja vackert skriva
men orden dom brinner i helvetet




Fri vers av sonic
Läst 246 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-08-26 23:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sonic
sonic