Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Edelweiss is back



"Edelweiss har flyttat hem igen.
Det är fyra år sen sist jag skrev om honom."

Såg dig nog i ditt fönster i natt.
och idag är du i färd med att börja packa upp kartongerna
allt från smått till krafs i en allsköns röra, du börjar att
fästa upp masonit för fönstren fastlimmat med tuggummi och saliv,
Får inte igång radion. vrider och bänder den slöa antennen
som dinglar och far, det knastrar och en röst hackar.

Väderrapporten.
Norra kvarken,
Bottenhavet
svag vind.
regn till helgen.

Han plockar upp en gammal vas han hittat i en gammal lumpbod.
Den är målad med japanska tecken, han förstår inte vad tecknen betyder.
några kaffekoppar fyllda med hopskrynklade strumpor. Det ringer på dörren
han kikar med uppspärrade ögon i titthålet.
Det är ambulanspersonal. De bankar på dörren intill. Edelweiss öppnar inte, backar och smyger tillbaka, ställer sig vid fönstret och glipar med masoniten och kikar i springan och ser att dom bär ut en bår med ett skynke över.
Han lägger på ett extra tuggummi, fuktar med saliv och trycker med tummen så att den nästan blir blå.
Sedan visslar han en stund som om ingenting har hänt. Han funderar på att tappa upp ett bad. Var har han lagt handdukarna, Han tar en t- tröja och hänger den på kroken. Hör Joe som brinner med svarta ögon laddade som avsågade hagelgevär nerifrån gatan genom fläktsystemen klättrar rösten som ringlar sej genom husgrunden och upp genom våningarna, vibrerar och ekar och letar sej in i hans öronsnäcka innan rösten klingar ut.
Han blundar och låter varmvattnet fylla badkaret. En spindel i en tråd klättrar ner och hänger framför hans ansikte. Han märker det ej. Medan den fortsätter ner mot silverfiskarna runt toastolen.
Han vaknar med ett ryck och vattnet har blivit kallt. Sträcker sin arm mot
t- tröjan, torkar sej och klär på sej och fortsätter att packa upp. månen har redan parkerat sig över himlen. Ny väderrapport. Ett oväder närmar sig söder ifrån. Han har lagt sig i sin nersjunkna soffa. Edelweiss sover alltid på rygg. med täcket över hakan. Ljus sipprar in i en tunn springa vid fönstret. han måste masa sig upp och täcka helt.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 219 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-08-27 09:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg