Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom fasaden skymtades livet

Dom står vid fasaden
av det ståtliga bygget

Alla undrar
är det tomt
där inne i idyllen

Är det fullt med drömmar...?

Är det saker
där inne
som växer...

och vill ut

Ingen vet
om det finns
något mer

Bakom fasaden

den välgjorda
och utsmyckade ytan

familjeporträttet

framgångssagan

som dom visar upp

för varandra

Ibland hörs det
skratt och skrik

klingande drömmar
märkliga frågor

där inifrån

ett förtrollat sken
som taget ur drömmen

jordnära smaker
och exotiska dofter....

letar sig ut

dansande skuggor

flackande ljussken

obegripliga konturer
och sagolika människor

som syns där inne

i en dimma
av förlorade dagar

fyllda med drömmar
som som saknar en framtid

men tar sig ut
ur fasaden

en liten minut

med främmande känslor

dom låsta rummen
blåser upp

en liten stund

innan kvällen

Alla får se
något sorgset
och hopplöst vackert

långt där inne

bakom den perfekta ytan

verkliga liv

hjärtats pantsatta sånger

förlorade drömmar

som tar sig ut

i skymningstider

i livets svåra stunder

i förändringens hårda vindar

då blåser dörrarna
plötsligt upp

en liten stund

framför dagen

då ser dom in
till något verkligt

främmande drömmar
i varandras världar

ett förlorat liv
som ingen visste
att dom hade

att någon annan
också levde

bakom fasaden

där finns det saker
stora som livet

vackra och
själsligt tunga dagar

ensamma
och vilsna människor

sårbara
och ömsint levande timmar

saker som fladdrar till
en liten stund

bakom alla fasader

i ojämna klockslag

när ingen trodde
att det var där


då skymtades livet

en liten minut

bakom fasaden




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 188 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-28 18:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman