Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vem i Sverige vill allas bästa ?

 

Nu lovar och lovar politikerna igen
den ena lögnen efter den andra andas igen
Den ena farsoten efter den andra döljs igen
med olika sätt döljs de värsta sanningarna igen

Hur jag än tittar ser jag inget bra
Men om sanningarna stör
I alla fall om att titta på de absolut längst ner
undrar jag om det för dig, är som det bör

Varför pratar ingen om våra 34 000 hemlösa
varför ser ingen 200 000 utförsäkrade, tycker du också att de är värdelösa
Från dessa ovanstående vuxna, kommer kanske också 5900 minderåriga hemlösa 
vill ingen dela med sig av sin bulle till dem, tycker ni att det är att slösa

Nu skriker en del om att det statliga
måste ge hjälp till LSS-sjuka 
Som om de plötsligt vill sluta privatisera det statliga
Klockorna stannar, alla söker nya poänger att bruka

Efter valet får vi svaret
tror restarbetsförmågan överlever
Cancer, reumatism, epilepsi med mera ses fortfarande bara som den drabbades ansvar
egoismens ondska överlever




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-08-28 08:58



Bookmark and Share


  ULJO
Alla lovar och lovar men slutändan infrias inget eftersom vårt politiska system är uppbyggt på samarbete som omöjligt kan äga rum.
2018-08-30

    ej medlem längre
Alla fagra vallöften kan vi glömma. De kommer ändå aldrig att infrias, det borde vi lärt oss efter alla år av nedrustning och utslagning.
2018-08-28

  Larz Gustafsson VIP
Jesus är Den Ende som vill allas bästa.
2018-08-28
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP