Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rösta inte blankt

 

Rösta inte blankt
det leder inte till något
nu när vi har
rösträtt i detta land
ska vi inte då
ta vara på den?.

Att rösta är viktigt
det är vår skyldighet
vår plikt som medborgare
i detta land, i Sverige.

Om du inte röstar
kan du inte heller
förvänta dig att det
blir någon skillnad runtom.

Du behöver inte ta
de klassiska röstsedlarna
du kan även köra
på ett klassiskt vitt papper
och skriva
vem du lägger din röst på.

Men mitt råd är då
skriv inte en förkortning
på partiet
utan skriv ut hela namnet.

Exempvis:

Om du väljer att rösta på
Miljöpartiet
skriv inte MP
utan skriv ut hela namnet
alltså Miljöpartiet.

Det tar bara några minuter
att rösta
så gör det
det är extremt viktigt
jag vet att många känner
att ens röst inte gör
någon skillnad alls
men det gör den faktiskt.

 

 

 

Copyright by: Arnela Arre Kurbegovic

(2018 - 08 - 29)




Fri vers av Arnela
Läst 301 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-08-29 11:38



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Bra uppmaning!
2018-08-29

  Solstrale VIP
Mycket viktigt att lägga rösten rätt och att nyttja sin rösträtt, den rätten saknar flera länder i världen, eller så är den begränsad till endast höginkomsttagare och fattiga får inte rösta...
2018-08-29

  ULJO
En mänsklig rättighet att rösta. Kasta inte bort den
2018-08-29

    tramp
Så sant. Bra !
De som inte röstar utan att ha giltigt skäl borde ställas sist i alla vårdköer.
Få lämna in 56 blanketter med kopia så fort de söker om ev bidrag eller sjukersättning.
Samhället måste sluta mjäka med röstskolkare.

2018-08-29

  Öknens Ros VIP
Absolut! Jätteviktigt att göra sin röst hörd. Man kan inte efteråt komma och säga fel parti vann eller klaga på försämringar som kanske genomförs.
2018-08-29

  Fulbergarn
Tragiskt att många inte känner att deras röst är värd nåt klassiskt
2018-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Arnela
Arnela