Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två städer

i en stad där allt går bra
där du håller om mig när jag är magsjuk
och håller mig ändå trots att jag tar bort dina händer
i en stad där allt är bra
där du tror jag är magsjuk
är bara stressad
där allt jag säger är sanning
för jag vet hur det är att ljuga
undrar om jag begår misstag bara för att pröva
- som att fuska i minigolf och monopol
det kliades i mina fingrar,

är inte lika nyfiken på reaktioner längre

i en stad håller du min hand när vi går
och trycker ihop kinderna på mig när jag ler
där allt är bra
en stad där allt är bra

i en annan stad
ligger mitt liv i kras
när jag sätter min fot innanför tullarna
går jag nästan av
ett brak
implosion mellan tak
piller, splitter och glas
hjärtekras
det var där jag var
när jag var barn
innanför och utanför
det är som bilder på alla fasader
på kroppar under gul frotté
det viner i vinden av impulser att dra
vända i dörren för att slippa se mer

inventera
mina minnen
radera
åka till en annan stad
där du tror att jag är magsjuk




Fri vers (Fri form) av Mirjo
Läst 118 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-29 16:30



Bookmark and Share


  Per Drysén
Divergeeande bilder med djup mening
2018-08-29

  Solstrale VIP
Mycket starkt berörande, formade rader av något svårt, mycket klokt att dela dessa. Förstår författarjagets känsla...
2018-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Mirjo
Mirjo