Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Speltid




Minns du de där hö-stöttorna
Ifrån barndomen

När bror din fick ett fiskedrag
I kinden,blev tvungen åka in

Till sjukhuset för att få bort
Obehaget men med ett litet
Kvarblivet minnesärr

Den sommaren

Och du själv blev sittandes vid
grannen Rut Reissens salong

med 50- tals möbler invid det
välstämda Pianot där du fick
öva i 40 minuters intervaller
var kväll vid tillfälle

Nu växer gräs på din broders
Grav och du själv spelar Schubert
Hellre än bra. ..

Men ett barnbarn kommer på besök
Ibland och spelar med stor förtjusning
på Ruts piano du fick köpa ej längre
så välstämd men

Det märks och hörs en så stor glädje
Och begåvning när ett barn spelar

Mycket bättre än du någonsin
Kunnat greppa tangenterna

Och det brinner ett glittrande ljus
för musiken

Som ej vet av några gränser i
Tid rum eller generationer

I lyssnande hjärtan som stillas
från toner av samtidens oro



När du plötsligt minns de där
utspretande hö stöttorna
från disig barndoms tid

Med en spretande längtan
kvardröjande i det fördolda.

Av någon okänd anledning







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-08-29 20:52



Bookmark and Share


  Fulbergarn
som när mormors blåbärssaft framkallar minnen från förr
2018-08-29

  Kungskobran VIP
Fint beskrivna minnen
2018-08-29

  Hon kallar sig poet VIP
Minnesbilder och rum i texten
2018-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP