Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänker tillbaks


Inspiration

Sitter här vid mitt skrivbord

och vill bli inspirerad

bor i en liten stuga ensam ute

i den mörka skogen på Österlen

och hittar inte orden..

 

Annat var det förr när jag bodde

i Malmö stad, då gick jag ofta ner till

cafeet på hörnet av gågatorna

som ju var cafeteria på dagen

och pub på kvällen och in på natten.

 

Nog för att jag gillar att vara ensam

men älskar även att vara social

och har massor av vänner.

Här kunde jag ju välja att ta kontakt

eller bara att observera till dagens

rusning och stress, kontors nissar

som köar med hantverkare i sin jakt

på en kaffe late to go, eller något

pensionärs par som vågat sig ut

för att ta en kopp kaffe och smörgås.

 

Jag blev ofta inspirerad och drack min varma

Oboy mellan raderna på mina texter

där jag älskade att skriva om människor

och på kvällarna då folk kom in lite mer

avslappnade och fin klädda fan jag annat

att skriva om där jag satt inne i ett mörkt

hörn och bara beskådade händelser

då det kunde bli både ett glas rött eller två.

 

Dagens stress..

                         kvällens fniss..

                                                  blir till nattens rytm.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Lasseman VIP
Läst 489 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-08-29 22:10



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Spännande att höra hur det kan gå till att dikta ute på cafeteria eller pub. Man kanske kan få inspiration så
2020-11-20

  ResenärGenomLivet VIP
Vi får hoppas att även skogen kan ge inspiration...dock är det trevligt med minnen...fint...
2018-09-26

  Lars Hedlin
Mycket bra och upplyftande i ton och djup!
2018-09-02

  lodjuret/seglare VIP
Tänker att texten lyfter och flyger över en ås, sedan kommer hungern och fågel blir till en gås, en smör gås
2018-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP