Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag målade jag bra


När färgerna lägger sig där framför mig

Hur plötsligt ligger de där
De rätta färgerna
Som spänner ut sig på duken
Och nöjda lyser ihop
Samma färger som igår
Kämpade i tubernas hopplöshet
Helt utan samarbete
Blev till en enda grå smet
Och jag kände att aldrig
Aldrig kommer jag kunna måla mer
Hopplöshetens stirrande kamp
Ger upp och gråter mitt gråa hår
Som inte är grått utan slingat blont
Men idag idag låg dom där
De stämda färgernas glädje
Som att nöjd dra på sig täcket
Och få sova gott hela natten
Och se på en målning
Med nästa dags nöjda ögon
Underbart
Och slumpartat




Fri vers av Sommarina VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-08-29 22:56



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
tänker på dig. att det du skriver känns sant och att du vet mer nu om din process med färgen som vän och äventyrlig avgrund.
2018-12-12

  Anya VIP
Fin beskrivning av en skapandeprocess.
2018-09-04

  Lars Hedlin
Så härligt i skapande kraft!:)
2018-09-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om skapandets process!
2018-08-30

  ULJO
Fin bild
2018-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP