Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara en smekning ett stilla andetag

Skymningen kommer smygande i skogskanten

Varsamt smeker den naturen god natt

Med en stilla smekning suddar ut alla dagens färger

För att sedan lämna allting i sömnens trygga famn

 

Men så snart skymningen gömt sig i skogens skuggor 

 

Kommer gryningen dansande på blomsteräng

I en yster dans med älvorna den väcker allt till liv

En ny dag full av ljud och starka färger tar vid

I samma sekund som natten anlänt till naturen

 

Ty juninätter är inga nätter

Utan bara en smekning och ett stilla andetag




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-29 23:01



Bookmark and Share


  bo.rackson
Så vacker beskrivning av längtan
2018-09-11

  Lars Hedlin
En mycket fin dikt som är full av känsla!
2018-09-02

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om juninätter från din poetiska penna!
2018-08-30

  Feliaxel VIP
Gillar verkligen beskrivningen av en juninatt
2018-08-30

  ULJO
"gryningen dansande på blomsteräng" Gillas
2018-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP