Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poetens religiösa och politiska slutdebatt

att tycka är en sak
att säga är en annan
sprids som löpeld
när åsikt nekas

förädlade ord binder samman tyckandet
där mångfalden ständigt omfamnas
tills mörkret faller och drabbar
då är ensamheten som vackrast

är alltid fysiskt närmre mig än andra
min smärta är alltid mer närvarande än andras
min sorg är större än alla andra
och min åsikt viktigare

kastar vi tillräckligt många stenar
kommer någon att träffa just dig
sen är hycklandet ifatt intelligensen

vi är av den rättfärdigande sorten
den som ser mångfaldens fel och
minoritetens rätt
trots att vi räknar mängden på den som ska ha makt

vi kan skilja på rätt och fel, så länge den följer
den tro vi enskilt äger
vi kan skilja på vitt och svart, så länge
vi själva får hålla i färgerna

samhällets dysfunktionella status har existerat
sedan människan utropades som jordens härskare
naturen fick ta ett långt steg bakåt
och religionen fick ersätta allt som inte kunde förklaras

vi kommer alltid att vara vår egen fiende
och när vi glömmer det
utropar vi någon som inte delar vår åsikt.




Prosa av Max Poisé
Läst 326 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-08-30 10:57



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Formulerat så man nästan förstår sånt man inte begriper....
2018-08-30

  Meredith Ferlicia
Wow!
2018-08-30

  ULJO
En text med stort djup och träffsäker sanning. Bokmärke
2018-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé