Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Symbolfrågor är varken eller


Symbolfrågor är inga verkliga frågor

Symbolfrågor
är sällan ens symboliska

Dom är bara där
så att det ska kännas
som att vi gör
någonting viktigt

Så att det ska se ut
som att vi har makten
att kunna påverka
och verkligen förändra

Med små detaljer
i något trivialt

Andra färger
på gardinen
är vad det är

på ett eller annat
förbaskat sätt

så går vi på det

nu igen

som förra gången

för fyra år sen

Rött eller blått

Grönt och orange

Välj din färg

En regnbågsrevolution
finansierad direkt av makten

Med snygga ord
och slipade bilder
i hela media

Med skrikiga tidningssidor
som inte betyder
vad vi trodde

vad vi ville

att dom borde

måste

skulle


Som något verkligt

En verklig förändring

nya färger
på gardinen...





Till nästa val




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 172 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-09-04 15:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman