Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2017-05-27 kl 18:37


vindfåle



don Quijote vindarnas man
klädd i gråvädersdräkt
men av en helt annan släkt
som riddare spränger han vägen fram
över berg och makadam
dräper drakar med svärdet
ser det mänskliga värdet

En riddare utan vank och tadel
är han minsann




Fri vers (Fri form) av morgonstjärna VIP
Läst 524 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-08-31 21:49



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
Romanen blev framröstad som en av de 100 bästa böckerna, det så kallade Världsbiblioteket. 2002 utsågs Don Quijote till världens bästa bok i en omröstning av hundra författare från 54 länder.

inte illa det är viktigt upprätthålla
ideal som brinner i hjärtat.
vi behöver våra drömmar att gå emot i dagens samhälle så fyllt av våld och manipulation !

2018-08-31

  Kungskobran VIP
Don Quijote var en underbar man
visioner hade han
levde i sin egen underbara värld
kämpade tappert mot ofärd
i sin egen värld

2018-08-31
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP