Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Minnen av min kloke far


Halvannan


Min käre far

ditt sätt att leva ditt liv
i förnöjsamhet

trots slit och släp i ditt anletes svett
på din älskade gård
med en utsliten rygg som tack

Vänta och
"se vad morgondagen har i sitt sköte"
och göra nåt bra av den

det var du bra på
så levde du
och lärde vidare till oss

fast det förstod vi inte då

När "en va teress" var man redo
den som var " tebyss"
hade kommit hem

"Halvannan" dag kunde det ta att
köra in höet
för å hinna före regnet

"Förleden lörda sulle vi
plockat opp potätra
men blöten gjorde att vi fick
skjuta opp 'at te
lörda åttedar"

"Om vi lever och hälsar"

- ta inte livet för givet
men njut av det när du har det

Ta "e lita fresma te " - en liten bit till
av den där tårtan
och fem droppar av kokekaffet
upphällt på tefatet

avnjutes bäst med en halv sockerbit

i mungipan


Tack för dina visdomsord -
givna av kärlek

- din lilla däka




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-21 18:43



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Tack för dina fina ord Ezmeralda <3
2018-09-28

  Ezmeralda VIP
Jag bara älskar denna text.
Tycker om det jordnära och din kärlek till din far.
Dialekter och så som man uttryckte
sig förr. Helt underbart.
2018-09-22
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP