Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Befrielse



Har slutit fred med det förflutna

det var svårare att släppa taget
än att hålla kvar

förnuftet ville
känslorna förnekade




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-08-31 11:58



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
ha fred med nuet
förflutna tillhör historia nu
2018-09-03

    Alice.skriver
Det är konstigt egentligen, att det är så mycket svårare att släppa taget.
Riktigt bra text!
2018-09-03

    ej medlem längre
Framåt skall vi gå.Bra som vanligt Marita!!!!
2018-09-02

  Lars Hedlin
Stark och djup!
2018-09-02

  Blomma-Stjärna VIP
att bära lättaste packningen - ja, du har så rätt, det är förnuftigt! ;-) - och som du säger; en omgång med känslorna måste till för att man ska släppa på "förflutenheternas tyngder"
- bra jobbat!
jag följer dig i spåren så gott jag kan!

2018-09-01

    ej medlem längre
Så mycket som sker och utvecklas i denna lilla stora text, den inre kampen mellan förnuft och känsla, och det befriande.
2018-09-01

  Gunnel Eriksson VIP
Svårt att bara se framåt när man kommit upp i åren. Bra balans i din dikt.
2018-09-01

    Max Poisé
Nostalgins förbannelse! Tack, den texten nuddade vid något bekant!
2018-08-31

  Maria Sundelin VIP
Det är lättare att hantera det vi har än det vi kan få även om det senare är bättre eftersom vi inte känner till det.

Kramar
2018-08-31

  Feliaxel VIP
Det kan vara bra att sluta fred för att kunna gå vidare
2018-08-31

  ULJO
Kloka ord från en klok poetkvinna
2018-08-31

  Öknens Ros VIP
Tufft att låta det förflutna falla i glömskans hav, det krävs en stark vilja.
2018-08-31

  Niliboy
Ett gott val å kanske något att lära av!
2018-08-31

    Peter Söderqvist
Du skriver klokt och insiktsfullt.
Jag gillar tonen i texten.

Mvh

Peter


2018-08-31

  M.Eta
Man mår nog bäst av att sluta fred även om det sitter långt inne. Bra text.
2018-08-31

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Alla fredstankar skall uppmuntras.
Vissa avslut kan vara svårare än andra.
Skönt när det lyckas.
Inte minst pensionärer bör leva i nuet.
Verkar vara en bra fredsuppgörelse.
Kram. TBG.
2018-08-31

  Palett
Ibland får man kämpa mot sig själv för att göra det rätta ! Bra formulerat !
2018-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP