Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den lilla vita fyren

Sedan sista
fyrvaktaren

gick ur tiden

står den övergiven
där ute vid bergsskrevan

den lilla vita fyren

tjänstebostaden
ekar tom och öde

kvarlämnade spår
vittnar om ett liv

som en gång
utspelade sig här

och det sägs
att när stormarna

lyfter vågorna

med ursinnig kraft

hörs klagosånger
från djupet

medan

den lilla vita fyren

översköljs av
salta tårar







Övriga genrer av HenrysDotter
Läst 242 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-08-31 21:03



Bookmark and Share


  Onomatoprofet VIP
Ibland annonserar de ut lediga platser till jobbet som fyrvaktare , jag har tänkt tanken...fin dikt!
2018-09-01

    Max Poisé
Härlig stämning i dikten! Tack för detta!
2018-08-31

  Fulbergarn
Filmiskt, jag vill se hela filmen i din stämning
2018-08-31
  > Nästa text
< Föregående

HenrysDotter
HenrysDotter