Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när hösten nalkas njuter jag i naturen


När den gula renfanan blommar
drar sommaren sina allra sista suckar
långt bort över nejden hörs mås och lommar
några kråkor med en duvhök muckar

Träden dignar av rikliga skördar
äpplen och päron mot marken faller
i petunian en krabbspindel biet mördar
aspen slutar snart med sitt sköna daller

Kvällarna svalnar och mörknar minut för minut
värmen från sommaren blir blott ett minne
nu stundar dagar när ingen vill gå ut
en del blir tunga och ledsna i sitt sinne

Hösten blir färgrik och vackert trött
det är då naturen ska skönhetssova
jag känner på kinden något salt och blött
tack för att vi fått denna ljuva gåva




Fri vers (Fri form) av SpamPippiL VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2018-09-01 12:34



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Inspirerande är din fina dikt!

2018-09-17

  Marcus B
Ballt att Naturen gick från att ha många namn till att ha inga alls då hösten kom.
2018-09-16
  > Nästa text
< Föregående

SpamPippiL
SpamPippiL VIP