Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rikedom



Den store
Bankmannen
låg begravd på

Lyckosalighetens
kulle beströdd med
enstaka fyrklöver

En hare satt ovanpå
och mumsade med ned
-fällda öron

Då dimman lättade
sitt tag om natten

Tänk vilken rikedom
som växte ovanpå

honom och nu berikade
hans förgängliga lekamen


Det han inte förstod
då han levde

Nu när han blivit till
ett minne blott


och allting hade löst sig

ovan jord inga bekymmer
att räkna med i denna världen

Och inga behov fästa sitt
ägande
i tillvaron på någonting


Rödvinge trasten
sjöng så vackert
på gravstenen

ovanför rhodendron
busken där den lagt
sitt bo till rätta

Utan att behöva
betala någon ränta
för sitt tilltag

Med lössläppta trasmatte
moln efter nattens idoga
regnande som vittne


det bästa är trots allt
alltid gratis. ..

Även för en före detta
Stormrik Bankman.




Prosa (Kortnovell) av Sefarge VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-09-01 14:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
bland det bästa jag läst,tack!!!!
2018-09-03

  Monika A Mirsch VIP
tack du
för denna goda dikt
jag läste i mörka
höstnatten!

att sova förutan vittne
....
2018-09-01

  bumerang

Kan man få hoppas att bankmän läser poesi?
Poeter läser iaf bankmän, som inte läser poesi.

Så mättade rader om mål och mening.
2018-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP