Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Politikerns dolda agenda

vem litar
på den
som ägnar sig åt politiskt smussel

vi har alla samma bitar
var och en
får lägga sitt eget pussel

där makten går in
går vettet oftast ut
och ingen spelar ju schysst

vinn eller försvinn
det finns inget substitut
för vett, men om man håller tyst

så märks det kanske inte
att man egentligen är dum
och att man inte heller har några andra fördelar

att man inte har mycket att ge
att man inte har ett hum
om nåt, att man bara gärna är med och delar

kakan och helst äter den och har den kvar
tar så länge det finns nåt att ta
ser till att inte lämna några spår

drar öronen åt sig när det går åt helvete, inte tar nåt ansvar
nej, sen ser man till att dra
och ta med sig så mycket man kan när man går




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-02 09:26



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Strebers utan heders
2018-09-02

  Språk, hjärna!
Finurliga rim och true story!
2018-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP