Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MÅNSKENSNATT



Nu står månen full och naken
utanför mitt fönster här
och ser till att jag är vaken
ger mig så ett visst besvär

För så är ju denna saken
min gardin har gått isär
och det ger mig den omaken
svårt att somna nu det är

Tänder ljuslågan på staken
skriver så precis det här
och försöker sen på raken
söka bot för min misär

Godnatt !


© Palett




Bunden vers av Palett
Läst 627 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-09-01 18:04



Bookmark and Share


  Mona Nordkvist VIP
Härligt kul text! :)
2019-07-30

  Engel
God bot! Ord kan bota vilken åkomma som helst.
2019-05-06

  aol
Underbart skaldat, blev så berörd,
2019-01-12

  ResenärGenomLivet VIP
Skönt med humor i ett sådant läge...fast många har svårt att sova när det är fullmåne...
2018-09-26

  Fulbergarn
Så fint skaldet, men var är bilden tagen?
2018-09-15

  Marita Ohlquist VIP
Underbart skaldat!
2018-09-10

  Lars Hedlin
Vilken härlig text! :)
2018-09-10

  lodjuret/seglare VIP
Fina rim i lättsam berättarkonstens ton. Kul text om sömnlösheten och dess yttre skäl som förklaring, kärleken till naturens underverk.
2018-09-02

  ULJO
Kul text
2018-09-01

  Kattfot
Jag skrattade gott. Kul och humoristiskt skildrat! Fint foto över fullmåne.
2018-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett