Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är så jävla klyschigt att säga

Det är så jävla klyschigt att säga

att saker
är så jävla klyschiga


Är dom vackra
så är dom vackra


Är dom sanna
så är dom sanna


Är det ditt liv
så är det ditt liv


Sluta be om ursäkt
för att du finns

För att du känner
*verkliga känslor*

För att du är
en levande människa

som har känslor

som någon annan
[kanske] också har haft

Är det så hemskt
eller är det vackert...

att människor kan dela saker
med varandra

tankar och känslor

livsupplevelser

drömmar

passioner

relationer

livperspektiv

Det är så klyschigt

att vara en levande
verklig människa

som *känner* saker
som andra kan ha känt

(någon gång)

Så ryck upp dig
du vackra människa!

Bli en robot

En robot tänker
inga egna tankar

En robot kopierar

imiterar

följer programmering

samlar data
och organiserar
sin växande hög
tills det passar

i ett färdigt mönster

ett mål som ska nås

Men alla har ju ett mål
och ett större syfte
att leva upp till

innan det är försent
att göra något verkligt

Så är det klyschigt
att vara vid liv?

Det är förjävligt klyschigt!

Miljarder små kryllande prickar
på ett klot i ingenstans
som lever... precis som varandra!

Bäst att inte leva

Då är man fri...

från att vara en cliche

Men ännu hellre -
inte bry sig
ett enda dugg

om vad dom andra
tycker och tänker
om mig eget trassliga liv

vem jag är
och vad jag gör
här i livet

Om man bara kan det
(det är ju så svårt)

Ja.... Bäst att inte bry sig
vad alla klåfingriga tyckare
säger och tänker

Gärna bry sig
och värna om varandra

men inte styra mitt eget liv
kring vad någon annan
tycker och tänker

Fast det är så svårt...

Att kunna skilja
på sak och person
(Det är ett ideal)

Saken är min!
Och personen är jag!

Den enda människa
som jag har kvar
att försöka vara

så fantastiskt klyschigt
och underbart originellt
som det bara går

Att leva mitt eget liv

Här på jorden




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 197 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-09-05 17:35



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Jag lever mitt eget liv
med både lycka och kiv
gör så gott det går
även om vägen ibland är svår
Je ne regrette nien
2018-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman