Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konungarnas dal







På en resa i Egypten skulle jag besöka
några av faraonernas gamla gravar

resan dit var inte riskfri
turistbussarna samlades
för gemensam färd

före och efter körde polisbilar

alla tillfartsvägar var avspärrade
bevakades av tungt beväpnade män

väl framme fick jag en fantastisk upplevelse

imponerades av målningarna
på väggar och tak
och att färgerna var kvar

stod tyst och kände historiens vingslag

dagen avslutades med ett besök på museet i Kairo
där en del från Tutankhamons grav visades
bl.a. guldmasken, makalöst vacker

färden tillbaka till hotellet
genomfördes på samma sätt
som till dalen

En fantastisk dag med oförglömliga upplevelser












Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2018-09-02 12:36



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Ett vackert minne!
2018-09-10

  Niliboy
Ja, det var säkert givande. Vår historia kan inte många, å Bibeln guidar oss åtminstone till det heliga landet!
2018-09-08

    Peter Söderqvist
En levande beskrivning av Egypten av idag.
2018-09-05

  Olof Lagerhorn VIP
En spännande och intressant kulturupplevelse, skickligt gestaltat
och återgivet.
2018-09-03

    Dan Myrbeck
Låter klart intressant!
Men väldigt tråkigt att läget inte
är fredligt...

P.S.: Där skulle en gammal mumie
som jag säkert trivas...
2018-09-03

  Valter Örn VIP
Tack för att du tog oss med på denna minnesvärda resa !
2018-09-03

  MALVAA VIP
lycklig resa
2018-09-03

  Gunnel Eriksson VIP
Många reseminnen blir kortvariga
men inte detta. Du beskriver levande
och detaljrikt.
2018-09-03

  ULJO
Vilket fint minne och upplevelse
2018-09-03

  Palett
Ett härligt minne att i tankarna gå tillbaka till !
2018-09-02

    ej medlem längre
Dit vill jag också i framtiden!!!!
2018-09-02

  M.Eta
Fint resminne att ha och tänka tillbaka på. Värt mycket!
2018-09-02

  Maria Sundelin VIP
Minnen för livet som ger det rikedom
Kramar
2018-09-02

    ej medlem längre
En resa som ger och gör intryck! Tack för det du delar med dig av.
2018-09-02

  Öknens Ros VIP
Äventyrlig resa må jag säga!
2018-09-02

  Kungskobran VIP
Fint fångat, att det skall behöva vara så i ett land.
2018-09-02

  Feliaxel VIP
Fina minnen att bevara
2018-09-02

  Poeten Salvador VIP
Fint minne
2018-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP