Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Självkritik


Skrivarmöda

Trivialiteter
felgrepp
svagheter

vaga flygande tankeformer
tumlar om i huvudet

hur får man till
en läsvärd dikt




Fri vers (Fri form) av Ingegerd svedin VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-09-02 17:38



Bookmark and Share


  Fulbergarn
att ägna sig åt demagogi
kan inte vara en anledning att skriva även om det är det för vissa
men kan kanske vara en bra övning


men svaret på frågan borde vara känsla
2018-09-03

  Minkki VIP
ett dilemma - kanske löst genom att ge orden tid?
2018-09-02

  Minkki VIP
ett dilemma - kanske löst genom att ge orden tid?
2018-09-02

  Minkki VIP
ett dilemma - kanske löst genom att ge orden tid?
2018-09-02

  Verner Forsman
Att ha nånting att skriva om är väl den svåra utmaningen. Vet inte om det fins någon enkel lösning.

Som med det meste gäller devisen "skräp in - skräp ut".

Man kan förbättra något redan intressant med talang och arbete.

Men om man inte har något där i grunden som riktigt är intressant (berörande, tankeväckande, inspirerande, etc) blir det svårt att göra så mycket mer.

Men ibland kan det faktiskt fungera att bara tuta och köra. Ta dom saker som finns och inte tänka för mycket om det ska bli bra. (...i alla fall inte i början). Att vara för självkritisk... (nej, det duger ju inte, det är inte nog bra) kan ofta hämma skrivande rätt så rejält.

Är det uttrycket eller innehållet som gör dikten. Jag skulle nog säga både och.

Men det är en fråga som kommer att fortsätta diskuteras länge.

Innehållet eller uttrycket.
Eller kanske båda.

Bara några tankar som jag hade.
2018-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Ingegerd svedin VIP