Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Edelweiss lättar ankar

Edelweiss nynnar och verkar vara på gott humör idag. Han funderar på att lätta lite på masoniten. Står vid fönstret och hör plötsligt människor ute i trappen. Han trycker sitt öra mot ytterdörren, sväljer och håller andan, står helt blick stilla. Lyfter sedan sitt huvud och borrar in sitt ena öga i titthålet och ser två stora män bära på en soffa uppför trappen. De står länge och samtalar. Dörren intill står på vid gavel. Edelweiss går fram till masoniten och viker försiktigt tillbaka glipan. Står kvar länge och det goda humöret han för en liten stund sedan befann sig i, har fått en lite mer allvarsammare sinnesstämning. Tankarna far, han har fått en granne. Vem är han Som kommer vistas på andra sidan väggen ? Han hör toaletten spola. Rösterna ekar och lägger an en ny ton över Edelweiss utrymme. Han hör i princip allt dom säger. han märker även att rösterna hörs från elementet. Rösterna är uppsluppna och glada och dom pratar och skrattar uppsluppet. Snart förflyttas rösterna ut i trappen. Det ekar än mer, än högre. Innan de avtar och försvinner. Det blir tyst en stund. Edelweiss trycker sitt ena öga i titthålet. Lysröret har slocknat. Edelweiss sjunker ner i soffan och andas ut. Han hinner precis slumra till innan han vaknar till av dörrklockan, vaknar till med ett ryck. Han sitter helt blick stilla innan det ringer igen. Någon knackar och ropar utanför. han hör hur det slamrar och låter. Mot kvällen när sinnena äntligen lagt sig som dom brukar göra för Edelweiss, hör han hur det börjar att banka i väggen. Hammarslagen vibrerar. Snart går en borrmaskin igång. Edelweiss tittar på sin tvåmastade niometers han ritat på masoniten för fönstret. Han går fram och ritar dit en brygga. Ritar sig själv stående på den. Drömmer att han kliver ombord. lättar ankar och glider ut i skymningen.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 214 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-03 10:02



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
basfakta a la the stranglers alias Jimmy Johansson777 SURRANDE RUMMET OXFILE T CENTRALEN FARSTATERRASSEN
2018-09-07

    Roger Runkar Ragnar
Silverfisken Mr Jim Pike född " Lepisma Saccharina " för ca 400 miljoner år i ordningen primitiv vinglös insektsart.
Har trånat länge efter äkta hästtagel i en rund tavla.
Smått trött på en viss Ädelvits hår hud mjäll och torra nagelrester.

Hur får silverfisken Herr Leontopodium Alpinum att införskaffa någonting sådant ?
( inom rimlig tid )

Schweiz nationalblomma något mytomspunnen infinner sig både här och där i ovannämda individers levande liv.

2018-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg