Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


eget foto


särbehandling



kränkande diskriminering är vanligt i samhället, inte enbart på nätet, utan även i vardagen. Då måste vi säga vår innersta mening, om vi upplever oss särbehandlade. Och inte svälja våra drömmar.

Det kan vara alltifrån manipulativa människor till olika myndighetspersoner, som kör över oss. Och offren är vi som är empatiska, som engagerar oss.
Blev åhörare till hur en bankanställd försökte köra över min vän J (jag skulle hjälpa henne måla en friggebod.) Hon är stödperson åt en man, som inte klarar sköta sin ekonomi och som har svårt att ändra tider som bestämts.

Nu ville den bankanställde flytta den utsatta tiden, eftersom 15 minuter krockade med hennes rast. Men den utsatta tiden hade fastställts långt tillbaka och J sa sin hjärtas mening om behandlingen av hennes klient. Ett ordkrig utspelades mellan dem och J har en lejonröst, när någon utsatt inte får sin rätt.

Hon gick segrande ur ordstriden! Blev tvungen ge henne en bamsekram, hon var så upprörd att håret, nästan reste sig. Det tog tid innan hon blev lugn. Hon är fantastisk, har alltid varit på de svagares sida. Ett guldkorn i vardagen!

I vår demokrati ingår yttrandefrihet, men det tycks många ha glömt eftersom vi hukar oss, så fort någon sätter fingret i ögat på oss. Även om vi vet att vi inte ska acceptera kränkande diskriminering.

De flesta av oss är fogliga mot myndighetspersoner. Och det utnyttjar de skamlöst.

Vi är lika värdefulla oavsett vem eller vad vi är eller har varit.

Som J sa: " Att hen har gjort sig skyldig till vissa saker, har inget med hens rättigheter att göra!"

Ibland måste vi vara som tisteln, för att vi ska få behålla våra mänskliga rättigheter i ett samhälle, som visar fingret åt utsatta.




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 232 gånger
Publicerad 2018-09-03 19:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP