Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


bortom Vintergatan


läs om pojken Lukas som är avskärmad från kontakt med omvärlden. han är dömd till en existens till synes utan mening. men hans mor känner intuitivt att någonstans inne i barnet finns någon som söker kontakt - men på ett annorlunda sätt än vi är vana vid.

boken skildrar händelser som vanligen betraktas med stor skepsis. händelser som suddar ut gränserna mellan tid och rum

finns det ordlösa mötet mellan en mor och hennes handikappade son. efter många år av tystnad och maktlöshet lyckas hon nå honom.
av en psykiatriker har hon lärt sig en form av självhypnos för att lösa upp sina spänningstillstånd. en gråkulen eftermiddag med himmel som förebådar snö försätter hon sig i trance.

hon ser sig på en blommande äng, en sällsam känsla av frid och harmoni fyller henne. då plötsligt nås hon av ett meddelande en signal från någonstans. hon ser snöflingor falla mot en fond av mörka granar...

detta är moderns första ordlösa möte med sin son. efter sexton års balansgång mellan förtvivlan och förtröstan har hon lyckats. men vad är det för budskap han vill förmedla till henne.


Läs historien "Bortom Vintergatan" av Tore Zetterholm, som handlar om Lukas och en mors försök att finna
meningen med den tragedi som drabbat henne och hennes närmaste. hon slungas ut i ett kosmiskt äventyr till världar bortom Vintergatan. men är det sant det hon upplevt? eller är det bara önskedrömmar fromt självbedrägeri så som de icke troende ser på religionen på himmelsfärderna. på metafysiken?

boken ger inga svar den tar inte parti i konflikten mellan tro och vetande. men den ställer viktiga. livsviktiga frågor.

var går gränsen för människovärdet? finns det överhuvudtaget någon gräns? vad vet vi om vad som döljs inom dem som är avskärmade från kontakt med omvärlden?

Vad vet vi om meningen med att vara människa?




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 393 gånger
Publicerad 2018-09-03 21:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP