Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Round Midnight

Stearinljusens dansande lågor
speglas i saxofonen
och i våra förväntansfulla ögon.
Blodkärl vidgas,
muskler spänns, slappnar av.
Och när han sätter sina läppar
till munstycket
glömmer man för ett ögonblick
att andas.
Försiktiga toner
söker sig ut till publiken.
Kittlar, lockar, leker,
hetsar tills himlar, hav,
skogar, ängar, sol och måne
exploderar i våra kroppar.
Och vi förflyttas,
färdas med tonerna
till en annan värld
där nuet
är ett oändligt ögonblick
av kärlek.




Fri vers av Elinor Sörensson VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-09-04 20:09



Bookmark and Share


  Verner Forsman
Du hade mig redan vid titeln.

Men sen levererade dikten en poetisk musik

som tog mig till en annan tid
2018-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP