Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sökaren

Hon slet en blodigel från hans hals och kysste det röda märket med sina tårar.
Han log.
"Jag söker något", sa han. "Något som vänder upp och ned på begreppen. Så att himlen skrattar och kittlar mina fötter. Något att sväva på över de smala och sovande floderna. Ut till det öppna, vilda och vrålande havet - som Buddy Guy´s version av Fever".
"Inga begränsningar. Inga konventionella fotspår. Något som får en att födas på nytt".
Hon nickade och allvaret var i hennes ögon. Som var gröna. Som elden.
"Vill känna elden under mina fötter - som Majakovskij!"vrålade han. Och sen, som om han precis kommit på det. "Ja, jag söker något".
"Du har funnit det", kysste hon honom.
Han skrattade och tog boken som hon höll i sina händer. Och försvann.




Prosa av Elinor Sörensson VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-04 20:20



Bookmark and Share


  Abel Pongo
Och nu fann jag det jag letat efter! En text här som tangerar något jag tänkt och känner igen men ändå är nåt helt annat. Betyder något mer. Här finns det mer. Glad att då läsa det just nu, just här. Vackert!
2018-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP