Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omstart


jag tänker på min mamma
som kunde mjölka kor
klippa får, väva och repa lin
och som fick kämpa hårt
på många plan
för att få lära sig räkna
och stenografera
och få jobb i en stad
med inomhusklosett, varmvatten, elektricitet
och köpekläder
och så småningom kylskåp och telefon
och bil och Tv -

under 2000-talet
kom persondatorn
och mamma fick den förevisad
på en seniorkurs
men hon hann aldrig begripa den
fast många små barn
numera kan ta del av den digitala världens möjligheter -

ibland är det skönt att se bakåt
som nu i nyvalstider

med hösten kommer nya förutsättningar
med måne för kärlek
och omstart
och när jag planerar matlagning
badhusliv och dans
har jag med mig
alla mina åldrar
genom 260 årstider
i minne!















Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-09-05 00:09



Bookmark and Share


  Respons VIP
Fascinerande!
2018-09-05

  Marita Ohlquist VIP
Samhället och därmed våra liv förändras ständigt och fort går det, skönt att bära med sig sina åldrar och därmed sina minnen från det som har varit!
2018-09-05

  ULJO
Var det bättre förr. Kan man reflektera kring.
2018-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP