Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtats vingslag


Beskådar hur du sluter dig
Och lämnar mig
På nytt
För en vandring
i dig själv

Men aldrig så som jag lämnat dig
Så som hjärtat nu har flytt

Jag kunde inte fånga det
Hålla det kvar
Det smet i vårvinden
I sommarhettan
I ensamheten

Om jag fick tag i hjärtat på nytt
Skulle jag bara krossa det
Kasta det åt korparna
I ett desperat försök

Jag vill vara arton år och tro på kärleken
Men känslan faller
genom bottenlös kista
Där jag försökt att hålla den kvar
Ett dovt ljud när den når bitterhetens hav av kalla tårar

Och du hör ingenting
Och du ser ingenting


















Fri vers (Prosapoesi) av annapoem
Läst 290 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-09-06 05:13



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vacker och berörande dikt om kärlekens flyktiga väsen.
2018-09-11

    ej medlem längre
Dikten trogen handlingen som ger det ett plus på kanten utöver de fina, noggrann utvalda fraserna.
2018-09-08

  Stay Golden
Man har tur som tillsammans på jorden får vandra
2018-09-06

  AKT VIP
Kärlek kan vara svår, men den är evig. Bara föremålen växlar.
2018-09-06
  > Nästa text
< Föregående

annapoem
annapoem