Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är

Du är en fjäril
på tystnadens stege
och vid husfärgens kulör
där väljer du din färd
tankarna driver iväg
långt bortom horisonten
du vill till friheten
och till en lugnare värld

Du är en gummibåt
fylld med vilsna själar
ditt mål det är dig givet
över stormig ocean
skräckfyllda nätter
färd över lömska vatten
du vill få göra rätt
och vara mänskligt human

Du är en vinflaska
med godhetens vatten
tror att du gör rätt
att bjuda sådan dryck
moralens tunga
talar till de törstande
du ger ett dilemma
ett förrädiskt intryck

Du är hyreslägenhet
i storstadens förort
ledig sedan länge
men bara för de rika
värme och trygghet
det är vad du kan ge
uteliggarens önskedröm
men dem vill du svika

Du är en vacker ros
i någon fin rabatt
en doftande skönhet
som kärleken kan få
önskvärd för många
röd och oskuldsfull
lätt att tycka bra om
men svår att nå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 407 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-09-21 10:57



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tycker om att du skriver om så många positiva saker...
2018-09-26

    ej medlem längre
Tycker du har fångat känslan av hur det är att vara människa på ett ypperligt sätt!
2018-09-23

  Lars Hedlin
En dikt som berör inom!
2018-09-22

  Nils-Robert
Att vara och verka dubbelbottnad ger omgivningen otrygghet och misstänksamhet. Bra uttryckt.
2018-09-22

  Blomma-Stjärna VIP
livets vara är mångtydigt, vackert och fult, fättvist och orättvist, gott och ont och ständigt skiftande - du skriver det så bra och intressant, med rim, rytm, flöde - tack att jag får läsa!
2018-09-21

  DominiQueen
.... spännande och berörande dikt där vi ikläs olika karaktärer, det skiftade lite som vi fick vara genom flera liv, och några kändes mera igen, andra drabbande gina..
Verkligen en skönt annorlunda dikt som ger oss läsare en tankevärd resa: Vem är vi för andra?
Tack ULJO, Du är en vacker själ som kan skriva så här.
Keep Shining
DominiQue
2018-09-21

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tänkvärd text om livet!
2018-09-21

  Anya VIP
Jag är nog den där gummibåten. Fint fångar du problemen och orättvisorna i världen.
2018-09-21

  Maria Sundelin VIP
Längtan och önskningar i stort och smått
2018-09-21

  Solstrale VIP
Spännande, flödande, subtilt, medkännande och igenkännande ... Så bra skrivet! Tack!
2018-09-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO