Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DE SOM TJATAR MEST OM ÖDMJUKHET

de som tjatar mest om ödmjukhet

vet inte vad det är

de har bildat sig en uppfattning

men den är blott en chimär

man tror ödmjukhet är dörrmattan

och nickedockans ja

att bejaka allt som prackas på

fast man inte mår så bra

denna ödmjukhet man talar om

är ett missbrukat begrepp

men ifrågasätter man så blir man

avfärdad som knäpp

detta avfärdande är förstås en

märklig paradox

jag är hellre rak och ärlig

liksom doktor perry cox

 

LARZ GUSTAFSSON 6/9 2018

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 422 gånger
Publicerad 2018-09-06 18:39



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Bättre rak än spak.

2018-09-06

  Larz Gustafsson VIP
Ödmjukhet är att säga sanningen.

Tack för kommentaren.
2018-09-06

  Annika Persson
Ödmjukhet är mer än ett ord, den är en tanke i handling. Man visar sig vara förstående inför saker och ting som kan hända, nederlag och misstag, och även inför människors olikhet. Om man inte har den förmågan ska man inte heller missbruka begreppet.
2018-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP