Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fiordland

Här vid Jordens ände
Saker frigörs en stund längs horisonten, Där
Sekunden senare haltar sinnet
Stannar i bukten

Skeppen ligger ankrade i skymningen
Harpunerna och lansarna har gjort sitt för veckan
Stora draperier av späck gungar
Trögflytande rött vatten

På strandremsan flämtar ljusen till
Det sjuder i gjutjärnsgrytorna
En del av tranet blir lyktolja
Om några årtionden kommer glödlampan

Kalhygget blev gammelskog
Naturen svalde scenen
Krusningar och blank yta
Framtidens minneslager




Fri vers av DavidM VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2018-09-06 18:41



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Man känner lukten från blodet, havet
kokerierna.

2018-10-10

  Mow Dean VIP
Du skapar en bild, en hel filmsekvens, som jag ser så tydligt. Väldigt varsamt, respektfullt och fint beskrivet.

2018-09-24

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt, ser bilder för min inre syn!
2018-09-07

    Peter Söderqvist
En fin och välskriven text som kontrasterar valfångarnas karga miljö med tidens gång.
2018-09-06

    ej medlem längre
Som fjorden sjunker in i landskapet, glider bilder in i varandra och man själv sjunker in i din text. Denna fascinerande blick in i ett fjordland med känslan av tidlöshet. Det blir en påminnelse om det samhälle många av oss lever i som kommer allt längre ifrån naturen och ursprunget. En underbar text där du visar att du sannerligen är i ditt rätta element!
2018-09-06

  ULJO
Bra skrivet om det som varit
2018-09-06

  HenrysDotter
Underbar text!
2018-09-06

  Viksten
Härlig text
Jag har sett valkokerier i Nordnorge
innan valjakt förbjöds
2018-09-06
  > Nästa text
< Föregående

DavidM
DavidM VIP