Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
06.09.2018 torsdag. När tryggheten möter bister verklighet.


Det blåser upp till strid

 

När stearinljusen byts ut och hösten gråter över en falnande låga, så kommer kanelbullens dag för att slå på tamburinen och dansa in vintern. Natten smakar våra tårar över ovisshetens väsen. Velandets obeslutsamhet plöjer fåror i - och förvrider - våra sinnen när ögonen kisar genom dunklet och inte ser polarnattens gömma. Inte än i alla fall.

Du är min syster, och jag är en krigare kära livsgnista. Kom och lyssna till den stora världens basun, som proklamerar mörkrets och kylans ankomst. Den eviga sommarsolen vänder på klacken och går sin väg. Så nu står vi här i prövningens stund. Utan att vilja fly. Någonsin.

Det blir nog bra ändå.

 




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-09-06 21:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ragnarök lutar in, Uppenbarelseboken tonar och ändå en hyllning till Norrland, ingen vill fly - jämvikt i realistisk dräkt eller den enda jämvikt som finns.
2018-09-21

  Peter G VIP
Fint och målande om årstidernas växlingar och livets växlingar som följer!



2018-09-09

  Palett
Ja, mörkertiden nalkas med kyla och is. En stark text med en fin hoppfull slutmening !
2018-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP