Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Makabert spel

 

 

Frön trillade
ur girighetens
hand

löpandes i tyst jord
ilar nyckfulla rötter

inget gott kan gro
närt
av förljuget vatten


Manipulerade frön
slungade i mängd
en överlevnadsstrategi
för falsk briljans

de blir till blomster
ofruktsamma utan doft

av slughet
ges de bort i fång


Hör i natten
vilda käftflins vrål

hyenors gläfs
i dunkelt bakhåll
lismande förleda
stegrande triumfera

omättlig hunger
föder lystnad

allt vad de förmår
de slickar ömt
varandras sår


Besudlad Jord
förpassade ord

smussel
etter
sot

den godtrogne
stryker medhårs

den blinde
finner intet korn

den klarsynte
ser igenom väven

ingen dager
ingen måne

… bland brända tistlar
all redbarhet förgås

             *

             *

             *


... bit by bit
we the people
woke up...




© Chawa 2018



Eget foto ur egen kollektion:

© Green-Törnqwist - Clouds of illusion

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Chawa VIP
Läst 753 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2018-09-07 01:25



Bookmark and Share


  aol
Berörande hur man kan se ondskan i en felförsäkrade politik, och jag visste inte att dom myglar här och höjer upp varann , sånt är dömt att misslyckas om det genomskådas av gemene man,bra Bo hoppas redaktionen ser sånt,
2019-01-18

  Blått Norrsken VIP
Politik och den lömska inställsamheten för att vinna röster .Allt i ett leende ego. Att vi accepterar att de som ska bestämma, ljuger oss rätt upp i ansiktet.
2018-12-08

  ResenärGenomLivet VIP
Stark text om något som verkligen är aktuellt...mycket bra...
2018-09-26

  Solstrale VIP
Superbravissimo!
2018-09-20

  Kjell Åhsberg
Visst är den fortfarande aktuell. Bra text!
2018-09-17

  Eva Helene VIP
En dikt i tiden, mycket välskriven, tänkvärd och uppfordrande.

"inget gott kan gro
närt
av förljuget vatten"

Nej, sannerligen inte!
2018-09-10

  Lars Hedlin
Så starkt och i beröring!
2018-09-10

    Birgersdotter VIP
Stark tänkvärd text!
2018-09-09

  Bo Himmelsbåge
Brännande klar och levande beskriven analys av hur bl.a. myglet har brett ut sig här på Poeter. se, där det viktigaste inte är att skriva bra poesi, utan att höja upp sig själv och sina "vänner" med ojusta metoder. Detta har gjort att många bra poeter har slutat att skriva på sajten och detta är både sorgligt och djupt beklämmande!
Detta är min personliga tolkning av dikten, men den kan förstås också tillämpas på vårt samhälle i stort.
2018-09-08

  Peter G VIP
En målande samtidsanalys om hur vår omvärld ter sig när den är som fulast!

Glad att det finns omtanke och kärlek som motvikt till denna mörka bild av tillvaron och det spel som spelas!
2018-09-08

  Jan Widströmer VIP
Dramatiskt, bildrikt, talande om och till vår tid.
2018-09-07

  walborg
Kraftfulla bra bilder! Tack.
2018-09-07

  ULJO
Mycket att tänka på här. Riktigt bra
2018-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Chawa
Chawa VIP