Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att lämna sin trygghetszon







Går ofta utanför min trygghetszon
för att försöka förverkliga mina drömmar

framför går modet
uppmuntrar med glada tillrop

bakom går rädslan
manar till försiktighet


tillsammans går vi mot gränsen

där står Jantelagen
och flinar hånfullt


modet tar rädslan i handen
vi tar det avgörande steget

passerade gränsen






Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 516 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2018-09-07 11:27



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Bra balansgång!
2018-09-15

  Eva Helene VIP
Peppande text, bra!
2018-09-11

  Lars Hedlin
JA ibland är det nyttigt att göra just så!
2018-09-10

  Solstrale VIP
Tycker mig känna igen särskilt en strof här... Men så sant så, vi ska utmana oss och våga låta modet ta rädslan i handen för att utveckla oss som människor! Fint uttryckt!
2018-09-10

  MALVAA VIP
passera gränsen
med det minsta förluster :)
lycka till :)
2018-09-10

  Ess VIP
Genialt och fyndigt och så PEPPANDE<3<3<3<3
2018-09-09

  Valter Örn VIP
Ja man får inte låta Jante gå hand i hand med rädslan utan istället som du säger låta modet ta rädslan i hand för att kunna gå vidare
och om man inte agerar kan saker och ting utvecklas till något sämre...
Tankeväckande text !
2018-09-09

    Birgersdotter VIP
...allt går om vi hjälps åt!Alltid kloka texter från dig!
2018-09-09

  Peter G VIP
Vilken härlig text! Full av framåtanda och visdom! Ger glädje att läsa!
2018-09-08

  Niliboy
Söka trygghet å en levande tro leder sällan att man hamnar snett i tillvaron!
Nej huva ligen!
2018-09-08

    Peter Söderqvist
Fina bilder av modet, jag gillar raden "modet tar rädslan i handen".
2018-09-07

  DavidM VIP
Innehållsrika rader som bjuder in till reflektioner.
2018-09-07

  Öknens Ros VIP
Modigt att våga ta steget från det trygga till det okända.
2018-09-07

  Evelyn Falk Möller VIP
Bravo!
Själv har jag sparkat (F)jantelagen dit peppar´n växer.
2018-09-07

    Max Poisé
Bra här! Om vi aldrig lämnar tryggheten så kommer vi aldrig heller utvecklas.
2018-09-07

  ULJO
Ibland hamnar man utanför trygghetens sfär vare sig man vill eller inte, tur är dock att man oftast finner vägen tillbaka.
2018-09-07

  Maria Sundelin VIP
Id Ego Superego
Kramar
2018-09-07

  Kungskobran VIP
Friskt vågat hälften vunnet
Blyga pojkar får aldrig kyssa söta flickor
Utmaningen är livet
Bättre spänna den båge som brast än att inte spänna någon alls

2018-09-07

  Feliaxel VIP
Det är verkligen modigt att gå utanför trygghetsgränsen
2018-09-07

  Lottie Ålhed VIP
Modet som manar på och att ta sin rädsla i handen är fina liknelser liksom att passera gränser för att kunna utvecklas Fint!
2018-09-07

  M.Eta
Vad bra att kunna hjälpas åt. Tänkvärd text.
2018-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP