Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Akta dig för män som vurmar

I anständighetens namn

Tvåtusental,
ett Milleniumskifte,
där kvinnor ännu tystas,
synd är skam
och tabu
bar hud ej skall blottas
du har ett namn
och blott endast detta namn
skall du gå under
anständighetens namn
var rädd om den

Ärbara kvinna
ha kjolen under knäna
och koftan knäppt
ta ej ordet sex i din mun
oskuldsfull och vit
ren som snö
orörd skatt
vårdat språk
akta dig för kråkor

Slampa och hora
luder
vanärad blir ditt namn
akta dig för män som vurmar
och kvinnor som gamar
offentliga ljuset förbarmar sig ej
var ej sinnlig
liderligt tyst
i din passion
blotta ej bysten
och bara knän
korslägg benen
pappas flicka
ängel i rummet
tänd ej ditt ljus

Stilla din vulkan
låt bäcken vara
oanständiga kvinna
sexuellt lysten
kroppsligt sensuell
stäng dörren
dra ner ridån
en kvinnas tjusning
ska vara dold

Bär din boja
i din skrud
en natt blir du befriad
i hemlighetens kammare
lämnar hamnen
seglar på havets vågor
guppar i solnedgång
vilse i kärlekslabyrinten
i tärningarnas hus

Allt är ok
med en man
och ingen annan
ty du är kvinna
ett steg bakom mannen
skör och svag
utsatt
vaksam
vaktande ögon stirrar
på ditt bus
beträd ej minerad mark
din ängel blir en djävul
offra ej din lust
din fägring
dölj det som skäms
tänd ej glöden för tidigt
du är sparad till en




Fri vers av Valkyria-Fatale
Läst 288 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-09-07 11:28



Bookmark and Share


  Fulbergarn
fint flyt
2018-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale