Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar

 

 

Mina tankar når fram till 

de som älskar med tillit 

 

De möts av skepsis av de som

tvingas till kärlek,

som mist sin förmåga att

uttrycka känslor utan förbehåll 

 

Jag ser kvinnan i  parken lyfta sin son

som en ädelsten 

 

Jag ser männen på bänken sörja över att 

de släppte taget och lämnade sin familj 

 

Min far sitter där och gråter

för att jag inte 

blev hans förtrogne

 

När jag står vid hans grav 

känner jag en tomhet

som inte kan mätas




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 336 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2018-09-07 18:32

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Ingegerd svedin VIP
Känner igen mig i de två sista styckena.
Mycket välformulerat.

2018-09-11

  Mfredrik VIP
Greppar tag så man man blir stel
2018-09-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Dina tankar går rätt in i mitt hjärta! Mina far var aldrig min. Men saknad även nu.
2018-09-08

    ej medlem längre
Det goda med tomhet är att där finns lika mycket utrymme för god energi som sämre och sorg har många lager, förändringar och insikter varför jag tror om tomhet att det är upp till mig att besluta vad som kan rymmas.

2018-09-08

  DominiQueen
Vackra tankar med sorg som förundran, detta ord var så vackra "Jag ser kvinnan i parken lyfta sin son som en ädelsten" magi .

Tack hoppas att hjärtesorgen över Pappa är hanterbar.
Allt bäst till Dig
DominiQue
2018-09-08

  Niliboy
Så man bryr sig lite, men hur?
2018-09-08

  alicja lappalainen VIP
innan vi kommer hit skriver vi vårt eget manus. För alla erfarenheter skall vi vara tacksamma.
2018-09-08

  Bodingen VIP
"Där borta vid pilen"...
2018-09-08

  Fulbergarn
det tog ett och ett halvt år efter fars död innan jag började tänka på honom

du skaldar ofta om sorg
2018-09-07

  Kungskobran VIP
Att inte försonas är svårt
det väcker mycket gråt
men livet går vidare ändå
fast vardagen kan bli grå
2018-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten