Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Passionens makt

Vi håller oss vid liv

När jag tror att jag dör
sätter du in konstgjord andning

lite uppgivet konstaterar jag
att något finns kvar

Utmattad hänger jag
som en trasdocka i dina trådar

Nej inte som en marionett
utan ansvar
men känslomässigt beroende

Utpumpad trodde jag att kärleken
runnit ut i sanden
var nästan tillfreds om det varit så

men så får karusellen ny kraft
och snurrar ännu ett varv i känslocirkusen

Passionen vet inga gränser
suger ut och parasiterar
på oss
under tiden vi älskar och knullar

Lyfter högre och högre
och inget annat är viktigare
än lust och bekräftelse
och vi får ju den
i generösa givor
tills den måste
av naturen
börja dala

Som vågtoppar och dalgångar
i ständig rörelse

Vi är oförmögna att
kliva av

När du är på väg att dö
räddar jag dig
och inget gör mig helare och
lyckligare än att
möta din blick

Vi är fångar
marionetter i
passionens våld.




Fri vers av Livet1 VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-09-08 13:07



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Väldans bra!
2018-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1 VIP