Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den 9 september


Try to remember
den nionde september.

Då är det fara på färde
för vårt människovärde.

Sju gillar demokrati.
Sen finns ett åttonde parti.

Nja inte ett parti direkt.
Mera en terrorsekt.

Där man gör sitt bästa
för att hata sin nästa.

En mossig idé
från Tyskland -33.

All makt åt en våldsam ledare.
Annars är du landsförrädare.

I morron har du valet.
Nutid eller 30-talet.

Rösta! Men det har du väl tänkt?
På måndag har lokalerna stängt.




Bunden vers (Rim) av Göran P Rödholm
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-09-08 13:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm