Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


vi är alltid den hårdaste domaren själva -- borde vara - men i dag fungerar samhället inte tickar i otakt.


SJÄLVKRITIK


naken framför domaren hudlös
vad ska värma oss där vid domslutet
glömskans päls en själapäls och vingar
för att lyfta oss ur mörkret
mot stjärnorna
då faller ridån
domarens spegelbild
vår egen

är tiden ur led i dag varför känner inte
alla igen spegelbilden

som nattetid målas på väggarna
de korsfästa ordens innebörd skrämmer ingen idag
liksom de gengångare
som smyger på tå genom tiderna
färdiga ta gestalt
finns det inte längre ett gemensamt språk inom oss

för det goda


det är skrämmande
inte det vanliga klottret




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 467 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-08 20:15



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
det svåraste att smälta alla har inte ett samvete
2021-09-03
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP