Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Normal?

alla ska vara lika
vara med i era ritualer
man får inte avvika
ni måste göra normaler

av också oss som inte är en
och jag är en tangent
tangenten står på tvären
och då blir det lätt spänt

vi som inte vill leka era lekar
vi som har våra egna
ni hånar och ni pekar
på alla som är lite säregna

fast egentligen är ni ju rädda
för oss som vågar gå utanför stigarna
men om man vill ligga får man bädda
och det är vi som är de modigaste krigarna

och vill man verkligen vinna i livet
ska man själv skapa sin lycka
inte bara nöja sig med det som är givet
och inte vara rädd för vad andra ska tycka




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-09-09 12:10



Bookmark and Share


  Magica VIP
Bättre med ett fåtal bra vänner än att underordna sig en flock. Finns inget värre än att alla ska "finna sin plats" i ett visst sammanhang, istället för att se på individen som en likvärdig.
Flocken kan inte forma den där flocken utan att den subdominanta individen underordnar sig/blir foglig. Det fina här är att sker så icke så ställer man ju till det för dessa flockar och dess rangordning, genom att våga konfrontera istället för att underkasta sig. Alltid något! :)
2019-02-08

  Bodingen VIP
Japp, har skrivit det förr och gör't igen: Flockmentaliteten suger!
2018-09-10

  annapoem
Så bra skrivet!
Sista raderna som är så svåra att uppnå.
2018-09-09

  Språk, hjärna!
Mycket bra! Speciellt betonas inspirationskällan :D
2018-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP