Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad vilja SD

Vad vilja SD

I SDS den 8 september menar Heidi Avellan att SD är ett hot mot demokratin. Det finns i sak inget att invända mot hennes synpunkter, men oavsett vad man tycker om SD – och om SD tycker jag inte - så måste man respektera de väljare som röstar på dom. De flesta kommer från S och från M. Vanliga, hederliga medborgare som inte vill se flera slöjor på gator och torg, som inte vill ha in flera muslimer och som inte vill försörja flera arbetslösa syrier och sudaneser. De ser SD som ett enfrågeparti och bryr sig inte om att de är emot såväl Nato som EU. SD uttalade sig tydligt i invandringsfrågan och hade riksdagen lyssnat hade vi inte haft den fullständigt sanslösa invandringen 2015. Oavsett hur behjärtansvärt det är att ta emot människor i nöd kan inte ett litet land på 10 milj invånare lösa detta problem. Vad är det för demokrater som skall försöka blockera SD i de politiska församlingarna. Det är upp till de politiska opponenterna att övertyga väljarna om att inte rösta på SD.
Skulle det vara val idag skulle SD få 18 % av väljarna och ser vi till Skåne är det 26 % som skulle rösta på SD.
Demokrati innebär att minoriteter respekteras. Därför var decemberöverenskommelsen odemokratisk. Vi har i alla år accepterat ett kommunistiskt parti, trots att de med våld vill socialisera landets företag. Även S vill socialisera landets företag, men med mindre våldsamma medel. Ett av skälen till att frysa ut SD är att hänvisa till en bakgrund på yttersta högerkanten. Gräver vi lite i Centerpartiets/Bondeförbundets förflutna kommer samma böjelser fram.
Att medlemmar i extrempartier uttrycker extrema åsikter kan bero på att de har egna problem som de försöker dämpa genom att uttrycka sig nedsättande om andra eller sympatisera med odemokratiska yttringar.
Det internationella samfundet försöker hålla dialogen med stater det inte sympatiserar med. Så måste även Sveriges politiska partier göra.
En sak är att vilja en annan sak är att kunna. För att SD skall få igenom sin politik måste de ha med sig antingen Alliansen eller S.




Prosa av Gunnar Barkenhammar
Läst 200 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-09 16:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar