Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med vilken rätt?

Halvvägs i tystnaden
Vinddraget från ett glödande lövs flykt
kittlar min hals
Stannar upp
Undrande
Vem av oss föll?

Med vilken rätt
speglas mitt skratt över hösthimlen
när en människas blick
förlorats i spegeln?

Med vilken rätt
spinner min andedräkt frostvävsleenden
över markerna
som ännu värms av en älskads
bortdöende steg?

Med vilken rätt
när någons blod
redan absorberats av lönnen
och de slitna benknotorna
vittrar av asfaltsfrusen isolation?

Med vilken rätt
när löven faller?




Fri vers av Elinor Sörensson VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-09 20:27



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Bildrik med förnämliga metaforer
och ett djuplodande "med vilken rätt".

"Glödande lövs flykt"
"spinner min andedräkt frostvävsleenden" (så snyggt)

2020-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP