Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet måste levas

Vi är alla mentala ingenjörer

Som konstruerar våra liv med kunskap

 

Hur vi väljer att tampas med våra motgångar

Påverkas till stor del av de erfarenheter vi fått

 

Vissa väljer att bygga in sig i en betongklump

Där de förblir oförändrade och robotlika 

Medan andra väljer att ta de risker som ibland krävs

För att livet ska bli värt att leva

 

Ty den som aldrig vill satsa något i livets bank

Kommer aldrig få ett ja som skänker glädje

 

Men vågar vi gå hand i hand med sorgen och glädjen

Och vågar satsa något för att nå våra drömmar

 

Så kommer vi att bli fullfjädrade mentala ingenjörer

Med olika erfarenheter som gör livets konstruktioner

Till en helhet där vi alla kan känna värme och delaktighet




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-09-09 20:40



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Vishet i orden!
2018-09-10

  Marita Ohlquist VIP
Levnadsvisdom!
Bra!!
2018-09-10

  Ida-Marianne
Kloka tankar!
2018-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP