Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag är en stavelsekonstnär, en ordekvilibrist fylld med alfabetets bär


Pust, inte en text till om henne igen...

...varför skriver jag så jävla mycke
detta är fel i vissas tycke
var kommer alla ord ifrån
det mullrar ur mig som åskans dån
ibland med fart av en lavin
ibland är jag ett stort jävla svin
men ack så ljuv jag också kan vara
när "älskling" i mina drömmar fara
då blir det ömma ord i kärlekens tecken
men då och då skriver jag även en och annan fräck en
sensuell erotik var länge sen jag skrifta
men så är det med adhd, när humöret snabbt skifta

...hur många ord kan en skalle innehålla
och ska jag skriva allt, eller typ delar bortsålla
förstår inte heller detta eviga rim
men gillar nog rytmen med tjo och tjim
åh, vad jag älskar dansen
men mest med HAN som jag ej med får chansen
dessa siffror i ålder som har blivit ett hinder
och här sitter jag i klimakteriet och blir mer och mer trinder
jag må vara 46, men en tant med ungt sinne
fast erkänner att det har eskalerat, syftar på mitt minne
kanske beror det på att jag är i inre stress
åh detta liv som sätter på mig press

...men åter till ordet, jag är en stavelsekonstnär
en ordekvilibrist fylld med alfabetets bär
formar rader av ord i mil efter mil
postar dagligen flera, det är min författarstil
visst blir man säkert trött på damen
retar och stör, tar plats här i eterramen
jag är riktigt snäll, givmild och empatisk
hjärtlig, sinnlig, men vissa hävdar psykopatisk
kan inte hjälpa att jag bakar ord varje dag
handlar om allt möjligt, ibland om våld och slag

...min livsresa har skiftat i toner
men efter 40 mötte jag elaka joner
och här sitter jag nu då och diktar med poesi
skriva är min hobby numera, en form av terapi
idag är det fredag den trettonde och akta dig då för katten
lägg inga nycklar på bordet, när du ska gå och sova för natten
avslutar nu och tackar för mig
tack för att du läste mina rader betraktade av dig

 

(repris 2016)




Övriga genrer av Valkyria-Fatale
Läst 242 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-09-09 21:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale