Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomma val

Bakom låsta dörrar
Över våra huvuden
Kommer människor med smutsiga själar
Att muta varandra till ro
Med makten över våra liv

De kommer skaka händer
Ge oss de vackraste falska leendena
Medan de tar ett hårdare grepp
Om våra strupar som törstar efter friheten
Vi har vant oss vid att inte få

Deras hjärntvättade sekter jublar i tv
Skriker sina kultledares namn
Stackars blinda trasdockor
Som sitter fast i ett alltför verkligt nät
Av lögner, förtryck och korruption

Så folket rycker på axlarna
Nu har det liksom gjort sitt
Nu är allting i händerna på makteliten
Som det alltid har varit
Nu kan vi gå tillbaka till att vara livegna slavar

Så kan vi låtsas att vi får göra ett val till
om fyra år eller något sådant
Och låtsas att vi lever i en rättvis demokrati
Och att någon av högprästerna bryr sig
Om mer än sin egen status och makt

Någon borde börja skjuta de asen
Spränga polisstationer och vapenfabriker
Ge sig på Säpo och regeringskansliet
Då hade vi nog sett någon betydande förändring
Men det kommer ju inte ske

Istället kommer alla leva sina vanliga trista liv
I allt trängre bojor runt våra sinnen
Peka på slavhandlarna och krigsherrarna
På andra sidan världen
Och trösta sig med att det minsann kunde varit värre

Och jag menar
Ta det lugnt
Det kommer det fortfarande att bli
Så njut av idag
Medan du fortfarande får




Fri vers av Bakom ridån
Läst 270 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-09-10 14:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bakom ridån