Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lövteatern


En rosengud i en frusen trädgård

Din injudande pose uppmanar mig till tystnad Leo

Rummet injuder till storstämmor och krönta mongram av ditt skimmer

Allt jag finner är porträtt av stenhus

ödeläggning av min värdighet med ett praktskott in i hjärtat

 

Nu svävar jag elegant, sepia bläcket är inte längre vått. Jag har rest mig

Rosatonad skall jag samspela från min upplysta despoti

Jag är för avancerad och förmycket av en skarphet med vitterhet

Jag blickar ut med framtidsutsikter, så mycket att göra, så lite tid

så mycket att uppfylla, symbol laddat skall jag lära mig lövteatern

 

Står vi emot tidens nötning och din bistra vinter

Din karga höst med välbevarade hemligheter

Varför? Förtroligt älskar hon den fångne cupido

Vad döljer du? Magnolia axlar dina förljugna riddarspel

Du är i varje inslag av mig, avståndet i ljustid växer

Bländad ryggar jag igenom din sidendamast

 

Lystra, jag skall vila påklädd i hjärter

Sejour Le Passion T

En beundransvärd sångfågel utanför sin bur

Du öppnade den min älskade

....ändå sitter jag kvar...

 

i vetskap om att snart är det jakt.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Songbird VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-10 20:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP